Sağlık

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? 

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? Kapalı safra kesesi ameliyatı safra kesesi problemlerinde kullanın bir ameliyat yöntemidir. Kapalı safra kesesi ameliyatı nedir, nasıl yapılır? sorusunun cevabı makalemizde yer almaktadır.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? sorusu bu ameliyatı geçireceklerin veya safra kesesi problemleri için yöntem arayışında olanların yanıtını merak ettiği bir sorudur. Ameliyat yöntemleri genellikle hastaların durumuna göre karar verilse de zorlayıcı olmayan ameliyatlar hastanın tercihine bırakılabilmektedir. Kapalı safra kesesi ameliyatı da bir cerrahi yöntemdir. Peki, kapalı safra kesesi ameliyatı nedir? Nasıl yapılır? Öncelikle bu ameliyat uygulamasının açık ameliyatlara göre daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Kapalı safra kesesi ameliyatı, açık olarak uygulanan ameliyat yöntemlerine göre daha çabuk bir iyileşme süreci olan bir uygulamadır. Bu ameliyat uygulaması ameliyat sonrasında oluşacak riskleri de en aza indirmektedir.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Safra kesesi ameliyatı genellikle safra kesesinde oluşan taşların oluşturduğu problemleri ortadan kaldırmak için gerçekleştirilmektedir. Kapalı safra kesesi ameliyatında karın çevresinde oluşturulan dört küçük delik ile safra kesesinin dışarı çıkartılması sağlanır. Kapalı safra kesesi ameliyatının diğer adı ise laparoskopik kolesistektomi ameliyatıdır.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kapalı safra kesesi ameliyatı nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Safra kesesi ameliyatı genellikle kapalı teknikle gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemde karın bölgesinde oluşturulan 4 küçük delikten çubuğa benzer aletler ile ameliyat gerçekleşir. Ameliyatta genel anestezi yöntemi kullanılmaktadır. İlk olarak karın bölgesinde bulunan küçük deliklerden sokulan aletler ile karın şişirilir. Yine bu aletlerin yardımı ile kamera görüntü elde edilerek ameliyat sürdürülür. Safra kesesinin kanalından ve atardamarından ayrılması tamamlandıktan sonra kese karaciğer yatağından çekilir ve oluşturulan küçük kesiklerden dışarıya çıkartılır. İşlem tamamlandıktan sonra karnın şişirilmesi için kullanılan gaz boşaltılır ve oluşturulan küçük kesiler dikilir.

Laparoskopik kolesistektomi yani kapalı safra kesesi ameliyatı olağan durumlarda yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Ameliyat kapalı gerçekleştiği için hastanın iyileşme süreci oldukça kısa ve konforludur. Ameliyat olduğu gün evine gidebilir ve bir hafta sonra tamamen iyileşebilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu