Teknoloji

Uzay Teknolojisi Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Uzay Teknolojisi Nedir ve Nerelerde Kullanılır? Uzay teknolojisi denildiği zaman, bilim adamlarının ve astronotların gezegenleri, yıldızları ile evrenin yaratılış özelliklerini araştırmaya yardımcı olur.

Uzay Teknolojisi Nedir ve Nerelerde Kullanılır? NASA tarafından insanlığın yararları yeni yerler keşfetmek için keşfi yapılan teknolojiler günümüzde günlük olan uygulamalara konulmaktadır. Uzay araştırmalarını kolay bir hale getirmek ve geliştirmek için, ortaya atılan ve üretimi yapılan birçok icatlar artık evlerimize girmiş durumdadır.

NASA’nın da bulunduğu bir araştırma da uzun süreli olan bir uzay yolculuğunda geri dönüşüm maddesi olarak alglerin potansiyel gücünü araştırmaktaydı. Bununla beraber, uzay organizasyonu daha sonra ise, besin açısından zengin olan alglerin, bebeğin zihinsel ve görsel gelişmesinde çok yararlı bir besin takviyesi olan Dokosaheksaenoik(DHA) ait ile Araşidonik Asit bulundurduğunu keşfetmiş oldu.

Taşınabilir özelliğe sahip süpürgeler, görünmez diş telleri, battaniyeler ile birçok icatın ortaya çıkmasında NASA’nın uzay araştırmalarında keşfedilmiş oldu. Diğer teknolojik gelişmeler ise yapay uzuvlar, kamera, internet ve kalp pompaları da NASA tarafından uzay çalışmalarında kullanılmak için bulundu.

Uzay Teknolojileri İle Ortaya Çıkan Araçlar

NASA ve diğer uzay çalışmaları yapan kuruluşlar, uzay araştırmalarını ve uzay mekiği ile iletişimi sağlamak için birçok teknoloji araştırması yaptı. NASA tarafından ortay çıkarılan yeni icatlar, geliştirici kişiler uzay teknolojilerini günlük uygulamalar da kullanmak için tasarımı yaptılar. Bu yeni icat teknolojilerinden bazıları şunlardır.

Gömülü web teknolojisi ve lot: Gömülü web teknolojisi NASA tarafından astronotların ISS internet sayesinde uzaktan deneyleri yaparak ve izlemesin sağlamak amacıyla geliştirildi.

Kamera sensörleri: Uzayda kullanılmak için kameraların boyutlarını küçültmek amacıyla yapılan çalışmalar sonucu, CMOS aktif sensörü geliştirildi. Daha sonra dijital görüntüleme yapılarak akıllı telefonlarda kullanılmaya başlandı.

İletişim ile internet: Uydu sinyalleri ve bağlantı çalışmaları şeklinde mobil iletişim ve internet dünyanın öbür köşesinde bağlantı kurmaya mümkün hale getirdi.

Ray izleme sensörleri: Raylarda meydana gelen kusurları tespit etmek amacıyla trendeki aks titreşimlerini izlemek amacıyla ray izleme sensörleri geliştirilmiş oldu.

Küresel konumlama sistemi: Birçok uzay kuruluşu, dünyanın yörüngesine birçok uydu gönderdi. Uydular çok amaçlı kullanılmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun konumunuzu belirlemeye yarar.

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu