Güzellik

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt bakımınızı yaparken özellikle tercih edebileceğiniz salatalık maskesi yapımı evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz maske seçenekleri arasında yer almaktadır. Cildiniz açısından önemli bir yere sahip olan salatalık özellikle ciddi oluşan problemlerin giderilmesi konusunda etkilidir.

Her Cilt Tipi İçin Salatalık Maskesi

Yağlı, kuru, hassas cilt tiplerine uygun şekilde hazırlanacak olan salatalık maskesi herhangi bir problem yaşamadan dilediğiniz de uygulama imkanı sağlamaktadır. Cilde canlılık ve parlaklık vermesinin yanı sıra yeteri kadar nemlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle evde cilt bakımı yapmak isteyenlerin tercih edebileceği seçenekler arasında etkili olmaktadır. İçerisinde bulunan yoğurt sayesinde sivilcelerin oluşumu nedeniyle tahriş olan bir kızaran cildinizin yatıştırılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda güneş lekelerini hafiflemesini sağlamaktadır.

Malzemeler;

  • Yarım boy salatalık,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt.

cilt yenileyici salatalık maskesiHazırlanışı;

İlk aşamada öncelikle salatalığın kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirmeniz gerekir. Hazırlamış olduğunuz salatalık içerisine yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonrasında yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile iyice temizleyin. Düzenli şekilde yapılacak olan uygulama istediğiniz etkiyi elde etmenize sağlayacaktır.

Cildinizi Yenilemek İçin Salatalık Maskesi

Cildinizin yeteri kadar temizlenmemesi özellikle biriken yağlar nedeniyle gözeneklerin tıkanmasına sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Bu durumda özellikle cildinizi yenilemek ve oluşan problemlerin giderilmesini sağlamak istediğinizde tercih edebileceğiniz cilt yenileyici salatalık maskesi istediğiniz etkiyi elde etmenize sağlamaktadır.

Malzemeler;

1- Yarım orta boy salatalık,

2- 1 yemek kaşığı aleo vera jeli.

Hazırlanışı;

Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirerek üzerine aloe vera jelinin eklenmesiyle karışım homojen hale getirirler. İyice karıştırdıktan sonra hazırlamış olduğunuz karışımı cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Maskenin yaklaşık olarak 20 dakika yüzünüzde beklemesi yeterli olmaktadır. Daha sonrasında soğuk su ile yıkayarak maskeyi çıkartabilir ve uygulamayı tamamlayabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu